Onze toppers

Zonder vrijwilligers geen feest. Dat is één ding dat zeker is. Voor, tijdens en na het Broeklanderfeest zetten grote aantallen vrijwilligers zich maximaal in. Wil je ook je steentje bijdragen aan het Broeklanderfeest? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier

Hopelijk zien we je dan snel achter de bar, bij de kindercommisie, bij de Sterke mannen commissie of tijdens het uitvoeren van één van onze andere vrijwilligerstaken.

Met mekaar, veur mekaar, deur mekaar!

Vrijwilliger worden?

E-mailadres
Vrijwilligerstaak
Opmerkingen

Vrijwilligers aan het woord

Anniek Maatman 

In welke commissie of wat voor vrijwilliggerswerk doe je voor het Broeklanderfeest?

 

Samen met Kim Blanke, Mike Niemeijer en Kevin Blankevoort zit ik in de uitmarkt Commissie. Samen organiseren wij de uitmarkt op zaterdag. Vanaf januari zitten we een paar keer bij elkaar om alles voor te bereiden. Punten die we dan al oppakken zijn bijvoorbeeld de zoektocht naar een leuke act die voor een beetje gezelligheid zorgt op de markt. Daarnaast zorgen we ervoor dat iederen een plekje kan reserveren en een kraam kan krijgen. Wist je dat je sinds enkele jaren je grondplek voor de uitmarkt online zelf kan reserveren? Makkelijk voor jou omdat je grotendeels zelf je plek uit kunt kiezen, maar ook makkelijk voor ons als organisatie omdat we bijvoorbeeld een goed beel hebben hoeveel plekken er al gereserveerd en betaald zijn. Op de dag zelf zorgen we ervoor dat iedereen zijn/haar plek weet te vinden en alles enigsinds georganiseerd verloopt zodat we tijdig klaar zijn als de bezoekers komen. 

 

Hoe lang doe je dit al? En wat vind je er zo belangrijk en leuk aan?

 

Vrijwilligerswerk voor het Broeklanderfeest heb ik al hee lwat jaren mogen doen. Ik ben begonnen in de kindercommissie en heb tot vorig jaar in de PR-commissie gezeten. Sinds 2018 zit ik in de uitmarkt commissie. Ik vind het vooral belangrijk om als vrijwilliger wat te kunnen betekenen voor Broekland en in dit geval voor het Broeklanderfeest. Het maakt het leuk en gezellig dat je dit samen met anderen doet die ook graag wat willen organiseren en van betekenis willen zijn voor het Broeklanderfeest.

Brian Neulen

In welke commissie of wat voor vrijwilligerswerk doe je voor het Broeklanderfeest?

 

Ik zit bij de tentcommissie. Hier regelen wij met een groep van tien personen allerlei dingen in en rondom de tent tijdens, maar ook voor het Broeklanderfeest. Zo zorgen wij voor de inkoop van alle dranken en ondersteunen en begeleiden wij alle vrijwilligers achter de bar.

 

Hoelang doe je dit al en wat vind je er zo belangrijk en leuk aan?

 

Dit is mijn 9e jaar dat ik bij de tentcommissie zit. Het leukste eraan is dat je veel afwisselende taken hebt tijdens het Broeklanderfeest en je bent altijd lekker bezig. Ook maak je van alles mee tijdens zo'n weekend en is het altijd gezellig met de groep waarmee we het doen. Daarnaast is het mooi om samen met alle vrijwilligers achter en voor de schermen te zorgen dat het Broeklanderfeest ieder jaar weer goed verloopt en nog leuker wordt.

 

Wat is gekste wat je tijdens Broeklanderfeest hebt meegemaakt ?

 

Bij de tentcommissie maak je altijd wel wat geks mee. Maar het gekste wat ik tot nu toe heb meegemaakt is dat we een keer een band hebben gehad, die aan het einde van de avond nog tot de late uurtjes bleef na zitten en nog een privé optreden heeft gegeven in de vrijwilligers tent. Uiteindelijk hebben we ze om 5.00 uur maar naar huis gestuurd, want wij moesten de volgende dag weer op tijd in de tent zijn.